Onze roots

De start in het jaar 1990

In 1990 heeft Jakob Knoop (1965) Knoop Baggerwerken opgericht. Vanaf het begin is zijn specialiteit geweest het vinden van passende en vooral creatieve oplossingen. Net even iets anders denken. Kijk voor oplossingen ook verder dan alleen in je eigen branche. Maar wel oplossingen die betaalbaar zijn en uiteindelijk winst opleveren voor de onderneming. Als de klant tevreden is, dan ben ik ook tevreden. Voor diegene die Jakob Knoop kent zijn dit bekende uitspraken.

Van onderhoudsbaggerwerken naar natuurherstelprojecten

In 2001 heeft Knoop Baggerwerken de switch gemaakt van onderhoudsbaggerwerken naar natuurherstelprojecten. Projecten in gebieden met een slecht draagkrachtige ondergrond. In deze jaren is de “shredder dredger” en de amfibische graafmachine de “Waterking” ontwikkeld. Knoop Baggerwerken is de specialist in het aannemen en uitvoeren van natuurherstelprojecten.

Waterking BV

De amfibische graafmachine Waterking werd in eerste instantie gebruikt voor eigen werken. Ook hier bleef Jakob Knoop ontwikkelen. De eerst gebouwde machine werd verkocht en er werden weer nieuw machines gebouwd. Doordat de machines werden aangeboden in de markt ontstond er vraag uit de markt.

In 2010 is besloten om Waterking BV op te richten. Fabrikant van de amfibische graafmachines. In eigen beheer gebouwd in Nederland.  Oerdegelijk, betrouwbaar en sterk. Doet wat het moet doen! Inmiddels werkt Waterking met een kundig team van gepassioneerde professionals op wereldwijd niveau en is uitgegroeid tot “Dredging Equipement Holland”. Leverancier in baggermaterieel voor met name de “inland dredging sector”.

Januari 2019 oprichting Knoop Rental

Inmiddels is door Knoop Baggerwerken en Waterking het machinepark dusdanig uitgebreid dat het materieel de laatste jaren ook door beide bedrijven werd aangeboden voor de verhuur. Om hierin een duidelijk onderscheid aan te brengen is Knoop Rental opgericht. Met het aanbod, een jong en een kwalitatief hoogwaardig materieelpark dat goed wordt onderhouden.

Door onze jarenlange ervaring in de sector verhuren wij niet alleen materieel, maar kunnen wij u ook adviseren over de werkmethode. Naast amfibisch- en baggermaterieel verhuren wij ook materieel voor de grondverzet- en agrarische sector.

Bevlogen en met veel passie

Wij zijn trots op ons materieel. Een divers aanbod en machines die doen wat ze moeten doen. Ze moeten draaien, niet stilliggen. Rendement opleveren voor de klant. Met behulp van een goed inlevingsvermogen, creativiteit en jarenlange ervaring helpen wij u met het vinden van de beste oplossing.

Vooruitstrevend in onze missie

Voor ons is de betrokkenheid met de klant en onze producten belangrijk. Ook het blijven ontwikkelen van de organisatie en de producten is een constant proces. Innovatief zijn in het vinden van de beste oplossingen krijgt onze volledige aandacht. Alles met het doel een betrouwbare partner te zijn voor de klanten, de leverancier en de mensen in de organisatie.

Uitgerust met een gedegen visie

Door het geven van het juiste advies en het aanbieden van het meest geschikte materieel, willen wij u kwalitatief faciliteren in uw bedrijfsvoering. Zodat u het beoogde resultaat kunt behalen met uw projecten.

Staan wij klaar voor u en uw projecten

Huren bij Knoop Rental

  • Materieel waar wij zelf mee werken en verkopen moet goed zijn, dus ook voor de verhuur!
  • Wij hebben een jong machinepark, dat zeer goed wordt onderhouden door onze eigen monteurs.
  • Knoop Rental heeft kennis van het materieel, maar ook van uitvoeringsmethoden.
  • Service waar u op kunt vertrouwen door onze snelle professionele afhandeling en korte lijnen.
  • Knoop Rental heeft een compleet aanbod voor de kleinschalige baggersector. Huur alles op 1 adres en u kunt gelijk aan de slag!
  • Wij zijn NEN-EN-ISO 9001-2015 en VCA** (2008/5.1) gecertificeerd.
  • Alle graafmachines zijn voorzien van Panolin olie.
Waterking

Voor verkoop en maatwerk verwijzen wij u door naar:

www.waterking.nl